Saturday 19 June 2010

Μια νέα προσέγγιση

Το 2010 φαινόταν από μακριά ότι θα ήταν διαφορετικό. Οι αλλαγές είχαν ήδη φανεί από την προηγούμενη χρονιά.
Το 2009 τα πάντα ήταν ρυθμισμένα με τον καλύτερο τρόπο και άρα θα περιμένες να δουλεύουν όλα ρολόι. Σωστά; Λάθος! Όπως λέει και ο μεγαλύτερος σοφός του καιρού μας Μέρφυ οτι μπορεί να πάει στραβά θα πάει και θα συμπλήρωνα εγώ πως ότι μοιάζει να πηγαίνει στραβά, πηγαίνει.Τα λάθη αναπόφευκτα συμβαίνουν, το θέμα είναι το πότε τα αντιλαμβάνεσαι και αν τα επαναλαμβάνεις. Τα λάθη διαρκούν πολλές φορές μεγάλο χρονικό διάστημα και σταδιακά διογκώνονται. Καμιά φορά ξεχνιέσαι και επικεντρώνεσαι μόνο στα ασήμαντα και χάνεις τη μεγαλύτερη εικόνα, τότε είναι που κάνεις το μεγάλο λάθος. Αρχικά υποχωρείς, ύστερα χαμογελάς αμήχανα έπειτα εκνευρίζεσαι και μετά το νόημα χάνεται. Αλήθεια πόσο μπορείς να αντέξεις;
Το 2010 ήρθε γι'αυτό! Το σχέδιο ήταν πολύ απλό: δεν υπάρχει σχέδιο! Ήταν καιρός να διευρυνθούν τα όριο άλλοτε με αναμενόμενο και άλλοτε με απρόσμενο τρόπο.

Μεγαλώνεις,σκληραίνεις, βαραίνει περισσότερο η ματιά, περιχαρακώνεσαι περισσότερο στα πιστεύω σου αυτά που τόσο κόπιασεις για να ορθώσεις τα προηγούμενα χρόνια. Μαθαίνεις να ξεχωρίζεις τους φίλους από τους εχθρούς και δεν ξεγελιέσαι πλέον. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες ότι δεν ήξερες. Είσαι μεγάλο παιδί πια, παίρνεις τις αποφάσεις σου και αναλαμβάνεις τις συνέπειες, το λάθος σου που έκανες είναι ότι περίμενες και από τους άλλους το ίδιο. We won't get fooled again λεει το άσμα και έχει δίκιο. Οι κανόνες είναι για να τηρούνται. Μπορεί να μοιάζει βαρετό αλλά συνήθως δουλέυει, σε διαφορετική περίπτωση όλα πάνε στο βρόντο.

No comments: