Friday 15 October 2010

Αποδόμηση

A pretty face may last a year or two but pretty soon they’ll see what you can do
John Lennon 1971

Δεν σε θαμπώνει και όμως δεν περνά απαρατήρητη. Έχει μυαλό αλλά το χρησιμοποιεί μόνο για λάθος σκοπούς.
Δεν μπορεί να διαφωνήσει με κανέναν μια και δεν μπορεί να επιβληθεί για κανένα λόγο. Δεν χάνει το χρόνο της. Δεν μπορεί να περιμένει κανέναν. Είναι πάντα ανυπόμονη.

And you started looking much older and your fashion sense is second rate like your perfume Paul Weller 1980

Έχει δύο αντιμαχόμενες πλευρές. Η μια της λέει ότι είναι χαριτωμένη σε ότι και αν κάνει και η άλλη λέει ότι είναι όλα χάλια επάνω της και με αυτή τη σκέψη προσπαθεί σκληρά να τους ευχαριστήσει όλους. Δε θα το παραδεχτεί ποτέ αλλά κατά βάθος ξέρει ότι δεν έχει άποψη. Αυτά που λέει ενδιαφέρουν μόνο ανόητους και ανόητες. Ζει σε έναν μικροκοσμό μαζί με τους ομοίους της και –δεν το ξέρουν αυτό-περιμένουν ποιος θα πεθάνει πρώτος από τη βαρεμάρα.

And if you fool yourself you will make him happy? Kurt Cobain 1990

Μην την υποτιμάς όμως. Θα κάνει τα πάντα για να πετύχει τους σκοπους της. Θα πει ψέμματα για να καλυφθεί,θα κλάψει για να σε συγκινήσει, θα βάλει τα καλύτερα ρούχα της για να σε σαγηνεύσει θα χρησιμοποιήσει κάθε φτηνό μέσο για να ικανοποιησεί το εγώ της. Είναι εξοργιστική. Θα θελήσει να σε εκνευρίσει μόνο και μόνο για να αισθανθεί και αυτή ότι μπορεί να κάνει κάτι. Είναι δέσμια των επιλογών της. Πιστεύει στη μοίρα μια και τα αφήνει όλα στην τύχη. Έχει τυλιχτεί με το μανδύα της αθωότητας και της γλυκήτητας πιστεύοντας ότι θα το καταπιούν και οι άλλοι. Μετά από λίγο καιρό όμως οι άλλοι καταλαβαίνουν..
Για αυτήν πάντα φταίει κάποιος άλλος.Ποτέ δεν αναλαμβάνει την ευθύνη.
Δεν της αρέσει η λογική. Μπορεί να σου πει το πιο ασυνάρτητο πράγμα του κόσμου και να σε κοιτάξει με το πιο λυπημένο βλέμμα που έχει στο ντουλάπι της λεγοντάς σου «Αφού έτσι είναι, γιατί δεν με πιστεύεις; Έλα ντε! Γιατί:

And you know something is happening but you don’t know what it is, do you Mr Jones?
Bob Dylan 1965

Είναι κουραστική. Μπορεί να σου μιλάει για ώρες με έναν ακατανόητο ενθουσιασμό για το πως πέρασε στη δουλειά της. Μάντεψε κάτι όμως, δεν δίνω δεκάρα για τη δουλειά σου! Ένα ατελείωτο χασμουρητό είτε στο τηλέφωνο είτε από κοντά.
Ήταν κάτι του τύπου: η συνήθεια που έγινε λατρεία και η λατρεία που έγινε ένα μείγμα βαρεμάρας ,αηδίας και εμετού.
Είναι ανοιχτή με τον κόσμο. Πιστεύει πως έτσι πρέπει να είναι γιατί ποτέ δεν ξέρεις. Οι παρέες της απαρτίζονται από ηλίθιους και πονηρούς. Αγαπημένο της ζώο είναι η γάτα. Νομίζω ότι της αρέσει επειδή η γάτα θα κάνει ότι θελήσεις πάντα με το αζημίωτο όμως. Νομίζει ότι είναι ξεχωριστή επειδή είναι λίγο διαφορετική από την παρέα της. Στην πραγματικότητα είναι τόσο μα τόσο συνηθισμένη.

The problem is you and what you’re gonna do with your problem?
John Lydon 1977

Νομίζει ότι απλά με το να αποφεύγει κάτι που την ενοχλεί θα μπορέσει να το ξεχάσει. Και αν το ξεχάσει και δεν το σκέφτεται όλα θα είναι καλύτερα, σωστά;
Ξέρει πότε κάνει κάτι λάθος, δεν την ενδιαφέρει όμως να το διορθώσει. Προτιμά να βλέπει το λάθος να διογκώνεται από το να το λύνει.

Θα σου πει τα πάντα για να κερδίσει. Είναι καλή ηθοποιός, πολύ καλή μάλιστα. Ξέρει τι πρέπει να πει τη σωστή στιγμή και οταν δεν ξέρει λίγα δάκρυα παραπάνω θα κάνουν τη δουλειά. Γιατί εσύ είσαι αυτός που δεν καταλαβαίνει. Εσύ σκεφτεσαι μόνο τον εαυτό σου. Εσυ δεν έχεις διάθεση να βρεθείτε. Εσυ δεν έγινες χαλί να σε πατήσει. Εσύ εσύ εσύ....Και μετά κι άλλα δάκρυα...Ξέρει καλά πως να παίζει το ρόλο του θύματος σε εντυπωσιάζει μάλιστα αυτή η ευκολία με την οποία εναλλάσει τους ρόλους

Όταν θα κοιτάζει τον καθρέφτη θα νομίζει ότι είναι σπουδαία κατά βάθος όμως ξέρει ότι αυτό που αντιπροσωπεύει είναι σάπιο όπως και η μέχρι τώρα ζωή της. Μια ζωή ότι να’ναι με ανθρώπους ότι να’ναι και τα πάντα αφημένα στο έλεος του Θεού.

Η ζωη κυλά διαφορετικά αυτές τις μέρες. Ένα αίσθημα δημιουργίας με κατακλύζει καθώς βρίσκω ένα δαιμονισμένο ενδιαφέρον σε κάθε τι καινούριο.Και για να αντιστρέψω τον Jack Nicholson η απουσία σου με έκανε καλύτερο άνθρωπο.

No comments: